De Vijf: Coming of Age Films

Lijstjes. Heerlijk. Een genre dat mij altijd aanspreekt is de Coming of Age film. Niet in de laatste plaats vanwege een stukje identificatie. Op zoek naar jezelf. Vaak hoort daar een Reis bij. Of een Traumatische Ervaring. Hieronder de (in mijn ogen) 5 beste films over dit onderwerp.

5. Almost Famous

Dé coming of age film eigenlijk. Het verhaal van de 16-jarige Rolling Stone journalist Cameron Crowe op tour met de fictieve band Stillwater. Na deze film vind je Tiny Dancer sowieso een prachtig nummer.

4. Lion King


Eerste bioscoop film die ik zag. Hit me like a freight train. Fantastische soundtrack, beste Disney side-kicks ooit. En tranen. In de kern, hoe sappig en pathetisch ook, een heerlijk verhaal over volwassen worden.

3. History Boys


Een groep van 8 intelligente (arrogante) jongeren probeert een plekje te vinden op Oxbridge. Inspirerende film.  Wat is onderwijs waard? Ik ben jaloers op hun leraren. Die van mij droegen het liefst voor uit eigen werk.

2. Boyz n the Hood


Deze film maakt de problemen van de History Boys belachelijk. Ice Cube is meesterlijk. Aangrijpende en realistische film. Het noodlot hangt zelfs in de warmste momenten van de film als dreigende wolk boven de jongens. Verplichte kost.

1. Y Tu Mama También


Twee upper-class vrienden overtuigen, tot hun eigen verbazing, de mooie (en oudere!) Luisa om mee op road trip te gaan. Naar Heaven’s Mouth, een niet-bestaand paradijselijk strand. Onderweg: seksualiteit, drugs, vriendschap. Dampende film over klasse, sterfelijkheid en intimiteit.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Awesome Blossom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s